NO

Van Ameyde Sweden anställer ny VD

Read time: 2 minutes

Van Ameyde Sweden anställer VD med fokus på tillväxt & kultur

Idag välkomnar Van Ameyde Sweden sin nya VD Marcus Olsson. Marcus Olsson kommer närmast från Heimstaden där han varit operativ chef för driften med 500 anställda. Dessförinnan har han erfarenhet som grundare av flertalet bolag, samt flera års erfarenhet inom polisen i olika roller.

Marcus om att börja på Van Ameyde:

Att få förtroendet att leda Van Ameydes verksamhet i Sverige gör mig både stolt, entusiastisk och förväntansfull. Van Ameyde har en viktig uppgift på svensk och internationell försäkringsmarknad framöver. Jag ser fram emot att vara med och utveckla vårt kunderbjudande mot att såväl öka i sitt värde som att tilltala fler framöver.

Vad fick dig att hoppa på ett uppdrag i en, för dig, ny bransch?

Min upplevelse är att det finns en stor rörlighet och utveckling i branschen nu och framåt som skapar en potential som känns väldigt spännande! Genom att ha arbetat i olika branscher sedan tidigare har jag upplevt fördelarna med nya perspektiv och möjligheterna som skapas när man plockar det bästa från flera världar. Uppfattningen om att vi ständigt utvecklas och har förmågan att lära oss gör att jag verkligen ser fram emot att lära känna en ny bransch i allmänhet och Van Ameyde i synnerhet.

Heidi Mohaugen, Regional managing director VA Skandinavien om tillsättningen av Marcus:

Van Ameyde har haft en fantastisk växt i Sverige på senare år och har därför behövt se efter en renodlad VD att leda bolaget vidare. Vi sökte efter en prestigelös vinnarskalle med drivkraft att utveckla affärer och människor vidare för att få bolaget att excellera inom affärerna och sin ledning.

Marcus har bred ledarerfarenhet från flera olika branscher. Han ser affärsmöjligheter och omvandlar idéer till verklighet. Han har fokus på människan och värderingsbaserat ledarskap. Uppsummerat passar Marcus som hand i handsken med vår vision och våra värderingar; human, innovative & resultdriven. Jag är både stolt och glad över att Marcus valde att börja jobba för oss på Van Ameyde.

Om Van Ameyde

Van Ameyde är en av marknadsledarna i Europa inom skadereglering. Vi erbjuder högt specialiserade tjänster till försäkringsgivare, företag och myndigheter inom skadereglering & skadebesiktning- Vår interna IT-avdelning ligger #StegetFöre marknadens behov och utvecklar IT-system och funktionalitet som är inriktade på att stödja kunderna med deras digitala omvandling. Idag hjälper vi över 1 000 företagskunder på den globala försäkrings- och riskhanteringsmarknaden, med fokus på varje kunds unika situation och målsättning.

Forward thinking

Get the latest news and industry thoughts from Van Ameyde. With 75 years’ experience, you can count on our insights and knowledge to help you ensure your continuing success.  More articles

Partnerskap

4 min reading

Van Ameyde acquires Quadra Claims Services

Les mer >

Forsikringslovgivning

2 min reading

A new year is fast approaching and, for 2021, Brexit will play a significant role

Les mer >

Digital transformasjon

5 min reading

Importance of detection & response cyber incidents neglected

Les mer >

Partnerskap

3 min reading

Micro-insurer omocom partners with Van Ameyde

Les mer >